Armut Hoşafı, Armut Hoşafı Tarifi

'Türk Mutfağı' forumunda Lâyezal tarafından 30 May 2018 tarihinde açılan konu

  1. Lâyezal

    Lâyezal

    Katılım:
    10 May 2018
    Mesaj:
    329
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Kronik İşsiz
    Şehir:
    Araf
    Web Sitesi:
    Değerlendirmeler:
    +0 /0 /-0
    Armut Hoşafı, Armut Hoşafı Tarifi

    Malzemeler

    4-6 kişi için Armutları soyup ince ince dilimleyin. Elma ve limon suyunu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek, kaynatın.

    Nişastayı soğuk suda eritip, bu karışıma, azar azar ilave edin. 2 su bardağı sıcak su ile birlikte, armutları üzümleri, tarçın ve karanfili karışıma ekleyip, armutlar yumuşayana kadar 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın.

    ½ Kg Armut
    3 su bardağı Elma Suyu
    1 yemek kaşığı Limon Suyu
    1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
    4 yemek kaşığı Toz Şeker
    2 tatlı kaşığı Nişasta
    100-150 gr çekirdeksiz İzmir Üzümü
    100 gr Kuru Üzüm
    50 gr kıyılmış Badem
    1 adet Çubuk Tarçın
    4 adet karanfil
    Hoşafınızı limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis yapınız
     

Bu Sayfayı Paylaş