Dut Hoşafı, Dut Hoşafı Tarifi

'Türk Mutfağı' forumunda Lâyezal tarafından 31 May 2018 tarihinde açılan konu

  1. Lâyezal

    Lâyezal

    Katılım:
    10 May 2018
    Mesaj:
    619
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Kronik İşsiz
    Şehir:
    Araf
    Web Sitesi:
    Değerlendirmeler:
    +0 /0 /-0
    Dut Hoşafı, Dut Hoşafı Tarifi


    Malzemeler:

    2 su bardağı kuru beyaz dut
    1 su bardağı kuru ekşi kayısı
    8 su bardağı su
    1,5-2 su bardağı şeker


    HAZIRLANIŞI :

    Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın. Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın. 8 bardak suyu ocağa koyun. Yarım su bardağı şeker ilave edin.
    Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dutları içine ilave edin. İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin. Soğutarak servise sunun.
     

Bu Sayfayı Paylaş